El Massís del Toubkal, l’Atles Marroquí

El Toubkal 4167 m

El Toubkal és el cim més alt del nord d’Àfrica, amb una altitud de 4.167 metres. Es troba al massís del Toubkal, al sud-oest del Marroc. L’ascensió al Toubkal és una de les més populars de l’Atles marroquí i requereix una bona forma física i un equip adequat. La ruta més popular parteix d’Imlil, un petit poble bereber situat al valle del Ourika. L’ascensió es pot realitzar en 3 o 4 dies.

Primera ascensió:

El Toubkal va ser escalat per primera vegada el 1923 per un grup d’alpinistes francesos. Des d’aleshores, ha estat escalat per persones de tot el món.

Clima:

El clima al Toubkal pot ser imprevisible. Els hiverns són freds i amb neu, mentre que els estius poden ser càlids i secs. És important consultar el temps abans d’ascendir.

Flora i fauna:

El Toubkal es troba en una zona de transició entre el desert del Sàhara i la regió muntanyosa de l’Atles. La flora i la fauna són diverses, i inclouen espècies com l’arbust argela, el xais de les muntanyes i l’àguila daurada.

Tips per a l’ascensió:

  • Assegureu-vos de tenir una bona forma física abans d’ascendir al Toubkal.
  • Prepareu-vos per a qualsevol condició meteorològica.
  • Porteu tot l’equip necessari.
  • Agafeu un guia experimentat i contracteu amb Muntanya Activa els serveis
Ascensió al Toubkal

L’ascensió al Toubkal es pot realitzar en 3 o 4 dies. La ruta més popular parteix d’Imlil, un petit poble bereber situat al valle del Ourika.

El primer dia  ascendeixen fins al refugi de Toubkal, situat a 3.200 metres d’altitud. El segon, ascendeixen fins al cim del Toubkal i el tercer dia podem realitzar el descens

La pujada al cim des del refugi de Toubkal és d’unes 4 hores. El camí és rocós i escarpat, i requereix una bona forma física.

La vista des del cim del Toubkal és impressionant. Es pot veure tota la cordillera de l’Atles, així com el desert del Sàhara.

 
El Refugi com a Camp Base de la Muntanya

El refugi Neltner és un refugi de muntanya situat al massís del Toubkal, al Marroc. Es troba a una altitud de 3.200 metres, al peu de la muntanya Toubkal, el sostre del Marroc.

El refugi Neltner va ser construït el 1934 per l’alpinista suís Robert Neltner. Va ser el primer refugi de muntanya construït al massís del Toubkal i va ser un lloc important per a l’exploració i l’escalada de la muntanya.

El refugi Neltner és una instal·lació bàsica, però ofereix un lloc confortable per passar la nit abans d’ascendir al cim del Toubkal. El refugi té 80 places i disposa de cuina, menjador i lavabos.

El refugi Neltner és accessible a peu des del poble d’Imlil, que es troba a uns 5 km. La ruta és d’unes 4 hores de durada i és assequible per a la majoria dels excursionistes.

El refugi Neltner és un lloc ideal per a qualsevol persona que vulgui ascendir al cim del Toubkal. És un lloc còmode i confortable per passar la nit i disposa de tot el que necessites per preparar-te per a l’ascensió.

 
A més del Toubkal, hi ha altres cims de més de 4.000 metres a la zona del Toubkal, com ara:

Jbel M’Goun (4.068 metres): el segon cim més alt del Marroc i del nord d’Àfrica. Es troba al massís del Toubkal, al sud-oest del Marroc. L’ascensió a Jbel M’Goun és similar a l’ascensió al Toubkal i també requereix una bona forma física i un equip adequat. La ruta més popular parteix d’Ouirgane, un petit poble bereber situat al valle del Ourika.

Jbel Tichka (4.167 metres): el tercer cim més alt del Marroc i del nord d’Àfrica. Es troba al massís del Toubkal, al sud-oest del Marroc. L’ascensió a Jbel Tichka és una mica més fàcil que l’ascensió al Toubkal i es pot realitzar en 2 o 3 dies. La ruta més popular parteix d’Oukaimeden, una estació de esquí situada al Alto Atlas.

Jbel Ouanoukrim (4.068 metres): el quart cim més alt del Marroc i del nord d’Àfrica. Es troba al massís del Toubkal, al sud-oest del Marroc. L’ascensió a Jbel Ouanoukrim és similar a l’ascensió a Jbel M’Goun i també requereix una bona forma física i un equip adequat. La ruta més popular parteix d’Aït Benhaddou, un poble bereber declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Timesguida  (4089m) és una muntanya del Marroc situada al sud-oest del país. Té una altitud de 4.089 metres. Es troba al massís del Toubkal, al costat de la muntanya Ras el-Ouanoukrim.

Aquests cims ofereixen unes vistes impressionants de la cordillera de l’Atles i de la regió circumdant. L’ascensió a qualsevol d’ells és una experiència única i memorable per a qualsevol escalador.

Llistat de cims de 4000m de la zona del Toubkal i M’goun (Atles Marroquí)
TOUBKAL4.167Toubkal
TIMESGUIDA4.089Toubkal
RAS4.083Toubkal
AIGUILLE IFNI4.080Toubkal
OUMSOUD4.068M’Goun
AFELLA N4.043Toubkal
AFELLA S4.040Toubkal
TOUBKAL O4.030Toubkal
AKIOUD SUR4.030Toubkal
AKIOUD NORTE4.015Toubkal
ADRAR IFEROUANE4.015Iferouane
IMMOUZZER4.010Toubkal
IGHIR-N-TAGHOURT4.008M’Goun
BIIGUÍNNOUSSENE4.002Toubkal
POINTE CENTRAL M’GOUN4.001M’Goun
 
Els pobles Berebers

Els pobles berbers, també coneguts com a amazics, són un grup ètnic que habita a la regió del nord d’Àfrica, des de l’Egipte fins a les Canàries. Els berbers són un poble antic amb una cultura rica i diversa.

Els pobles berbers viuen en una varietat de medi ambients, des de les muntanyes de l’Atles fins a les planes del Sàhara. Són un poble agrari i ramader, i també són coneguts per les seves arts i artesanies.

Els pobles berbers tenen una cultura oral rica, que es transmet de generació en generació a través de la música, la dansa i la poesia. També tenen una rica història, que es remunta a milers d’anys.

Els pobles berbers estan lluitan per preservar la seva cultura i identitat en un món cada vegada més globalitzat.

 

Imlil, el punt d’inici a les muntanyes

Imlil és un petit poble de l’alt Atles del Marroc. Es troba a 1.800 metres sobre el nivell del mar, a la vall de l’Ounila, a la província de Chichaoua.

Imlil és un lloc popular per a senderistes i excursionistes. És el punt de partida per a moltes rutes de senderisme, incloent-hi l’ascensió al Toubkal, la muntanya més alta del nord d’Àfrica.

El poble està situat en un entorn natural espectacular, envoltat de muntanyes, valls i boscos. Els seus habitants són majoritàriament berbers, que viuen de l’agricultura i la ramaderia.

Imlil és un lloc tranquil i acollidor, amb una atmosfera autèntica. Els seus habitants són amables i afeccionats als visitants.

A continuació, es detallen alguns dels atractius turístics més importants d’Imlil:

  • Senderisme: Imlil és un paradís per als senderistes. Hi ha moltes rutes diferents per triar, de diferents nivells de dificultat.
  • El Toubkal: El Toubkal és la muntanya més alta del nord d’Àfrica. L’ascensió al Toubkal és una experiència inoblidable.
  • La cultura berber: Imlil és un lloc ideal per aprendre sobre la cultura berber. Els seus habitants són amables i afeccionats a compartir la seva cultura amb els visitants.

Imlil és un lloc perfecte per a aquells que busquen una experiència autèntica al Marroc.

 
Organitza el teu trekking al Marroc

Muntanya Activa som una agència especialitzada amb organitzar trekkings i viatges al Marroc, a la nostra web teniu un ampli ventall de propostes. També podeu organitzar els vostres grups privats amb les vostres preferències, segons necessitats i experiència amb muntanya.

×