Contacta amb nosaltres i el nostres equip d’experts es posarà en contacte amb tu.
+34 644 010 694
info@muntanya-activa.com
Tenerife és una illa amb una gran varietat de paisatges, des de les platges i valls costaneres fins als cims volcànics de l’interior. Aquesta diversitat fa que sigui un destí ideal per a l’esport del senderisme.
L’illa compta amb una xarxa de senders ben senyalitzats que cobreixen tots els nivells de dificultat, des de rutes fàcils per a famílies fins a rutes desafiants per a senderistes experimentats.
Algunes de les rutes de senderisme més populars a Tenerife són:
A continuació, es detallen algunes recomanacions per a senderistes que vulguin visitar Tenerife:
Si estàs buscant una destinació per fer senderisme, Tenerife és una opció excel·lent. L’illa ofereix una gran varietat de rutes per a tots els nivells de dificultat, en un entorn natural espectacular.
Muntanya Activa t’oferim una experiència única:
Dia 1.
Arribada al Aeroport Norte de los Rodeos amb els vol corresponent.
Desplaçament al allotjament contractat per passar els dies a l´Illa (normalment casa rural o apartament complet amb dret a cuina)
El primer dia, acostumem a planificar els dies i les activitats, com també anar comprar tot el menjar necessari per tots els dies a la casa rural.
Dia 2
Trekking Buenavista / Teno Alto / Punta de Teno (matí / migdia)
El Parc Rural de Teno està situat a l’extrem nord-oest de l’illa de Tenerife, incloent part dels municipis de Buenavista del Norte, Los Silos, El Tanque i Santiago del Teide. Amb les seves 8.063,3 hectàrees és un dels espais naturals més bonics de Tenerife i s’ha conservat en grans valors ecològics, paisatgístics i culturals, en gran part, gràcies al seu aislamiento. Quan veas la complicadísima orografía d’aquesta zona, et resultarà increïble pensar com se podia viure aquí en èpoques passades. Et sorprendrà la varietat del paisatge que abarca des dels seus impressionants acantilats, valles, islas bajas, zones boscosas de laurisilva així com magnífiques mostres d’arquitectura tradicional.
Visita Garachico (tarda/vespre)
Garachico està situat al noreste de l’illa de Tenerife, on ocupa 29,28 km2 dins de la comarca d’Icod-Daute-Isla Baja. Más de la mitad de su territorio está cubierto por pino canario, país volcánico y un antiguo acantilado que separa el casco histórico de las medianías. Garachico posee un rico patrimonio arquitectónico de los siglos XVI y XVII muy bien conservado, por lo que fue declarado Bien d’Interés Cultural el 1994. A més, posee el títol de Villa y Puerto, concedido por el rey Alfonso XIII el 1916. En la zona de costa d’aquest municipi es troben finques extenses dedicades al cultiu del plàtan, mentre que les mitjanes es troben en una agricultura d’autoconsum amb petites propietats. Compte, a més, amb un port esportiu de recent construcció junt al casc històric, que els hostes tenen platges de callaos i sorra negra i petits acantilats. Cal destacar les piscines naturals d’El Caletón, una de les zones de bany més populars, i l’imponent roque que s’alça davant la seva costa.
Després de la conquesta de Tenerife, Garachico es va convertir en el principal port pesquero i comercial de l’illa fins que una erupció volcànica lo destruyó. Esta època daurada atrajo té números familiars de gran influència, on es veu reflectit en el traçat dels seus carrers i en l’arquitectura dels seus edificis.
Dia 3
Ascensió Teide + Pico Viejo + Roques de García (aquest dia ens despertem a les 2am!)
Ascensió al Pico Teide des del aparcament de la Pizarra (2340m), on començarem la nostra ascensió a les 3am de la matinada, passarem primer la Montaña Blanca i l´esplanada de los Huevos del Teide (2732m), tot seguit arribarem al refugi Altavista (3260m) allà farem un descans i menjarem alguna cosa per agafar força per l´última part de l’ascensió que la trobarem un cop passada la zona del telefèric. Arribarem al cim del Pico Teide (3718m) cap a les 6:30 del matí per veure l´espectacular sortida del sol.
Seguirem la sortida realitzant el trekking del Pico Viejo (3135m) segona muntanya més alta de l´illa i també espectacular volcà. Seguirem passant per les Roques del Garcia i retorn al vehicle.
Tarda de descans i possibilitat d´anar realitzar turisme per la zona on tinguem la casa rural / aprtament.
Dia 4
Vilaflor – Paisaje Lunar
Després de deixar enrere el poble de Vilaflor de Chasna, comença el Camí de la Drecera, que forma part de l’antic Camí Reial de Chasna, antiga via de comunicació entre el nord i el sud de l’illa. Un cop dins la pineda, passaràs al costat de Casa Galindo, a la vora del Barranc de Las Mesas. A continuació cal creuar el barranc per continuar pujant pel camí de Chasna, gaudint d’unes fantàstiques vistes del cim. Ja en el descens, trobaràs el mirador de Los Escurriales (Paisatge Lunar) fins a connectar amb un camí que passa pel costat de la Casa dels Llanitos i et torna al camí pel que vas ascendir, pel qual podràs retornar a Vilaflor.
Visita poble del Médano + Montaña Amarilla
Visitar Platja Groga, és endinsar-te en un dels paisatges més curiosos de l’Illa. T’impressionarà veure les capritxoses formes que les onades del mar han cisellat a la roca groga en aquesta muntanya, declarada Monument Natural, per la seva extraordinària bellesa.
Les aigües són tan transparents que te’n penediràs si no portes ulleres per fer snorkel o submarinisme. És molt freqüent veure grups de persones i clubs de busseig fent immersions a la zona.
La platja és de roques i callau-vos, però tens a la teva disposició una zona molt propera habilitada com a solàrium, i per accedir a l’aigua fàcilment trobaràs unes escales d’accés directe al mar.
Opció més dura (Montaña de Guajara posta de sol)
Sender d’alta muntanya que ascendeix des de la Degollada de Guajara fins al cim conegut com a Alt de Guajara, que amb els seus 2.715 m. és la cota més alta de la paret de la Caldera i la tercera del Parc Nacional. Des d’ella es contempla la millor panoràmica dels volcans Teide, Pic Vell i Muntanya Blanca, a més d’una àmplia visió de la Caldera de Las Cañadas. És una espectacular talaia des de la qual distingir les diferents colades làviques i les planes conegudes com a canyades. Encara es conserven al cim les restes de la cabana utilitzada per l’astrònom francès Jean Mascart per a la seva estada en aquesta cimera, amb l’objectiu d’estudiar el cometa Halley en ocasió del seu pas a prop de la Terra el 1910. El vessant sud de la illa és visible durant tota lascensió. També en dies clars es poden contemplar les restants illes de l’arxipèlag canari.
Dia 5
Trekking Anaga + Visita costa Anaga
A pocs minuts amb cotxe de la capital (Santa Creu de Tenerife), trobareu el Parc Rural d’Anaga, declarat Reserva de la Biosfera, que ha aconseguit conservar els seus valors naturals de manera excepcional. No seràs el primer que cau rendit davant la seva bellíssima i abrupta serralada de cims retallats. Les profundes valls i barrancs que en descendeixen aconsegueixen arribar fins al mar i formar nombroses platges on podràs donar-te una refrescant capbussada. Aquesta zona acull, a més, una fauna i una flora rica en endemismes.
El Parc Rural d’Anaga ocupa gran part del massís muntanyós situat a l’extrem nord-est de l’Illa de Tenerife. Amb una extensió propera a les 14.500 hectàrees, abasta una part important de l’Illa de Tenerife i s’estén pels municipis de La Laguna, Santa Cruz de Tenerife i Tegueste.
Dia 6
Passeig per la zona de la Laguna i la zona universitària.
Aprofitar les hores que tinguem lliures depenent l´horari que tinguem l´avió, per realitzar una visita i passar unes hores per la zona cultural i d´oci de la Laguna.
Depenent del horari de l´avió, si el tenim a última hora del dia, durant al matí aprofitaríem per realitzar l´ascensió al Alto de Guajara (Dia 3)
Tornada a l´aeroport i vol a Barcelona
*condicions especials Trekking Muntanya Activa
Aquest trekking es realitza en format privat amb grup mínim de 6 persones. Un cop perfilat el grup comentarem la logística entre tots i totes.
Allà el responsable de Muntanya Activa dinamitzarà el grup, horaris de sortides diàries, sopars etc…
Els desplaçaments seran amb cotxe privat i podrem compartir vehicles entre tots i totes les participants. (llogarem els vehicles acordats entre el grup)
Un cop confirmat el trekking acordarem entre el grup la tipologia d’allotjament com qui el podrà necessitar.
Els menjars seran acordats entre tots i totes, podrem anar al supermercat a comprar i participar tots i totes de fer els àpats.
Avió fins a destinació
Podràs demanar factura dels serveis contractats i pagats en destinació un cop arribis allà.
La millor època de l’any per gaudir d’un trekking a la Illa és hivern, tardor i primavera.
Enviarem un llistat amb el material que necessiteu a tot el grup